:: mumu** ::

Tuesday, November 12, 2013

MOSLEMA IN STYLE PART RETIS

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 1:27 AM 1 kumen ~kumen
assalamualaikum w.b.t.. hyeeeeee...!

berulat-ulat da blog i ni.. x semenggah kan?? ok ok.. tok u olls kan, i wat 3 4 post pasal makeup yg i belum update lg k.. maklumlaa byk sgt yg nk kne publish.. sebelum tuh, mne2 yg terlepas post makeup i n i tak hupdate kat blog.. u olls sum leh check it up kt ig cikqu n kat page 
Cik Qu d'touch. 

ok pretty! last week i de j0b besar n pnting which is sponsor job pun tp cam i n geng dapat publisiti kit laa dr pihak pengurusan event.. big thanks to MOSLEMA IN STYLE yg bri kepercayaan kpda i and the geng tuk merealisasikan fashion show tuk tahun yg kedua ni.. sangt2 berbsar ati tau kak emy.. paling sayang kamoo muaxx! xoxo

before tayang gambar2 makeup .. i teruja nak bagitawu yg i da ade brand team sendiri yg mana i da idam2kan selama ni.. apepun pada Allah i ucap syukur.. sbb Dia laa yg memudahkan perjalanan pekerjaan i eventhough, many2 problemla i've faced b4 event tu berlangsung and nak marah tu sampai makeup pun ase cepat jer. haha.tula kuasa amarah.setan.setan.. =_= tp tula dugaan.. mane2 pun sama kan.. it be part of my cycle life yg mesti ade turun n ade naik.. everytime, n every second i kne ingatkan diri i, rezeki tu besar.. rezeki tu Allah punye.. jadi kalu nak rezeki dari die mintak jela..sure Dia bg kalu kena cara.=)

ni di antara org2 yg i makeup.. taraaaaaa!


 kenal x? kenal x? AINUL AISHAH kan? kalu xknal i cepuk u olls nnt. terujaaaa sangat sbb first time dapat mkap retis u... kerlas x mak? hukhuk.. nsib i x over react kt situ taw.. selama 4 tahun berkecimpung n berhempas pulas.. rini baru rasa nak ekk sikit ngn org yg tny 
"makeup artis ke?? " "pnah mekap artis mane eah" ooo kemain kerek u oll tnye we oll kan.. mekap artis ni bknny mkap retis yer pretty2 n gojes2 skalian.. yg mekap retis tu namanye Makeup Selebriti taw.. jgn slh fhm..tp skng ni klu nk slh pun xkisah.. i leh jer ckap..i mekap ainul aishah lg. hahaha .takbur sungguh.alaaa... xcye tgk bawahhhhh


haaaaaa... caye kan.. n alhamdulilahh..die sukeeee ngn makeup i tawu..siap cari i nk name card lg.. rezeki2.. =)

sap kate die sorg je?? ade lagi taw!! 


  
yg ni lawak.. mule2 kak aisyah bawa die jmpe i tuk makeup ingat die assistant yatt hamzah.haha. upenye SALMA MENTOR 5.. pela boleh xcam..mmg xcamla..ngn kurusnye ngn da berhijab lg                    (syukur alhamdulilah) mmg xkenal lgsung..nasib x kene saman sbb xkenal retis..hehe. tp die sgt comelllll n pramah lg tau! MAKEUP BY ME =)


last one..PUTERI SARAH yg kecik molek jer..xsangkala dapt mekap die..walau tgn ni dela shaking2 sbb kne parkinson jap jumpe ngn deme2 ni.. lum ag mekap dato siti nurhaliza..tu fengsan dulu seminggu dua br mekap dato ct..hehehe.. insya Allah.. peluang tu nmpak crah.. 
 
apepun syabas tuk i yg i ase da sampi level yg seterusnye..tp u olls jgn pk i da mekap2 retis ni i sombong taw! maseh lg seperti dulu..cume mgkin skng terlbih comel kot akibat makan berlebihan.... ...........

arghhhh!! cincin xmuatttt!! T_T

KBAI!
 

Friday, July 5, 2013

WEDDING FARHANAH SUHAIMI

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 12:48 AM 0 kumen ~kumen
hi! back again after 3 times ulang alik dari toilet.. ceri beri ok. i xtawulaa pe sensitip sgt pewut ni..  mungkin proses buang lemak2 degil kt bdan ni sementelah berat pon makin naik dadak neh.. ah stress. 

sambung citer day 2 job kawen lak kt port klng, taman raja uda.. client i ni penah dah amik khidmat makeup i time tunang last 4 month ago. dia puas ati dengan makeup i yang  i mmg xgalakkan makeup heavy2 ni.. jd, dia pon amik i pakej sume nikah, resepsi dan bertandang..

memandangkan nikah n resepsi pada hari yg sama, i pon kne berkemah jp kt umah die until petang.. tp best sbb dorg wt 2 kali resepsi..yg resepsi pertama walking under sword..err betol ker?? hahaha! bedal la labuuu.. berjalan bawah pedangla..bergaya okek!.. husband die org kastam mmg ptutlaa..nnt husband to be i lak orang maintanance..jd nnt sanding jalan bawah letrik..hah! kerlassss sgt.. hehe

nama client i ni farhanah suhaimi.. sgtla peramah. da cam kakak sendiri lak..hehe..i ni kalu dgn customer mmg cmtu, baru je jmpe tp bckap cam org da knal lme.. heuheuheu.. jom tgk gmbo die nikah.. i bg sentuhan sweet2 gitu.. tibe2 dalam pala otak xnak letak shading pipi, nk nampak effect makeup bersih.. sgt menjadi..! yes!





resepsi part satu . yang i cakap bawah pedang tuh.. alhamdulilah mekap maseh maintain..i cume tukar kaler lipstik sahaja.. 


sekali tgk cam ayu raudah plak kak hana ni.. sis! u sooooooo stunning laa.. sape la tuh makeupkan kan.. ehem2..heee.. 

next! resepsi kedua.. oh ya! kedua2 baju resepsi ni datangnye dari butik zamrimatouch..sila carik beliau di fb yah! bju2nye sgt2 cantik dan mekap dri beliau pon sume gojes2! =)

maseh lg mekap yg same xtukr wane bibir sbb bju n bibir nmpak matching..so i keep stay de makeup.. 


nak tgk yg bertandang punye x??



time bertandang bajunye same sbb kt blah laki wt kawad pedang jgk..
jd, nothing to spesel nk tunjuk..sme jgk.. tp time ni mnyempatkan diri tuk snap berduaan ngn mempelai..anw congratulation sis! luv u <3 i="">

*sebarang tempahan makeup boleh pm/text/whatsapp ke 0132497855 dan sebarang bentuk pertanyaan pasal makeup atau cadangan boleh emel ke me.atiqah@ymail.com

Thursday, July 4, 2013

JOB'S FRIDAY

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 10:41 PM 3 kumen ~kumen
assalamualaikum. =)

Dalam keadaan cuaca kejap2 elok tak elok ni. dengan kesihatan yang kurang memuaskan, Allah maseh lg bg kesempatan pd i tuk tros menikmati kehidupan yg selesa, walaupun kerja separuh mati, no rest, not enaf nap, ( ouh.. bukan merungut k..meluah jer) everytime nk pi keje mata xnak bukak sbb tawu time baru kul 5.30.. urhh.. terpkse tipu diri sendiri yg tempat keje itu sgtla dekat 10 minit pun da sampai.. untuk memujuk hati supaya bgun lambat kit.. hehe.. hakikatnye. uolls mesti leh agak jarak dr shah alam - kajang hmpir 1 jam perjalanan, blum tmbah jem lg.. tppppp... Allah sentiasa bg rezeki bukan? tnpa sedar rezeki yg Dia bg lebih dari ckup..cume kite ni yg tak sdor2 diri ag..PEMALAS! jd u cik nurul atiqah mustafa a.k.a cik Qu bangunlaaaa dari tidurmuuuu..! bangkitt!!! 

ok guys... jom stat cite.. ni cite minggu lepas punye j0b.. aiyo, sangat letih sampi mengigil lutut ni.. first job kt shah alam di studio dak teropong.. time ni sgt xsehat ntah knp..sbb pg tu i ok jer, gelak2, sembang2.. lpas je mkn kek n breakfast nasi lemak tros muntah2. myb angin la kot.. =_=

ni shoot kat studio dak teropong kat shah alam seksyen 15.. gmbr2 die shoot mmg superb! n suke tgk die wat keje .. kalu minat nk die snap2 u olls boleh laa tgk page die kat sini.. STUDIO DAK TEROPONG



MAKEUP BY - CIK QU
PHOTOGH BY- DAK TEROPONG
WARDROBE BY - KNITTY.MY / HERA HELMI


yang ni pic dari hp sendiri.. kualiti xbpe bgusla kit.. redo jela ea.. =)

 tema makeup : barbie doll

si comel lotte cam anak patung ni.. newbie model. adik ipar pade hera helmi tu..die pun nak makeup barbie doll tuk shoot comcard.. bile i up gambo ni kat fb..ramai lak yg menanya die..sbb die comel cam doll ! kan?

after siap mekap kt situ.. i rush plak mekap kt seksyen 16. semput olls.. naik tangga lg.. urghhh!! mlm tu kire 6 tingkat i naik.. acanelaa tak gigil pale lutut ni haaa..ngan i bru pas muntah2, mkn pape..nsib xflat jer.. huhu.

yang ni studio die nama FOTOCANTIK.. JOM layanz gambo yg ado yo..tak banyak pon..


tema - arabian makeup
makeup by - cik Qu
photog - aiman hakim dan cik Qu (gmbo yg bwh tu)
studio - fotocantik


alhamdulilah..selesai sudah.. pling best waktu da sampi umah tu.. photog and client bg pm kt fb ..dorg sangat berpuas hati.. yayyy!! tq uollss yg support kerjaya i ni.. yg hargai kesenian makeup i.. insya Allah i wt yg semampunye tuk customer2 dan insya Allah anda akan berpuas ati jugak berbaloi - baloi.. tq tq tq!

muke flat abish.. blakang sakit sume sakit.. time da kul 2.10 pagi.. nak bgun job pagi tu kul 5.30.. ape2pun kene kuat!! yahhh!!! 


*sebarang tempahan makeup boleh tglkan komen/ pi kt fb klik add fren then bg pm ea/ directly text/whatsapp 0132497855 - cik Qu 

Monday, June 24, 2013

SOLEMNIZATION NISA ISHAK

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 1:52 AM 0 kumen ~kumen
TAHNIAH KAK NISA =)

syukur. selamat da kak nisa jd isteri org. kak nisa ni membe kolej kakak i. amik khidmat i tuk makeup die time hari die nikah . lepas jer wt test mekap beberapa bulan lepas. compom booking date hari bersejarah tuh. 

kalau ada yang nak khidmat makeup dari i boleh text whatsapp 0132497855.. nak call kne gune no ni.. 0123857591.. kalu nak tnye pasal hage makeup boleh pm kt fb, direct msg kt no diatas, jugak boleh email me.atiqah@ymail.com 

untuk wanita2 yg tidak suka cukur mencukur .jgn risau i tak wt service cukur kenin..tp kenin u ols akan seperti dicukur..hehe..ajaib bukan. walaupun u olls minta i cukur..i menegaskan i tidak akan sesekali nk cukur bulu2 u tu..kalu nak leh cukur siap2.. heheh. makeup2 juga..tp bende yg xboleh wt better jgn wt kn?? 

anyway, enjoy tgk picture 






TIPS MAKEUP UNTUK AWK

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 1:20 AM 5 kumen ~kumen
salam cantik dan salam berjerebu u ollss.. =)

i hope u guys jage diri molek k. Cuaca semakin tak menentu. risau lak..dah la da nk puase..stat from nau.. i and sume kne laa byk2 minum air masak k. jgn abaikan kesihatan diri.skang ni mcam2 sakit da, yang x trok leh jd trok.. 

actually, i ade 1 kiriman email from sumone callname mynurfirdaus..nak tnye tips2 makeup katenye.tq nurfirdaus bertanyekan soalan DO N DONT time nk makeup..



ok. mcm nurfirdaus kate die da byk tgk tutorial2 makeup even di magazine or visual..n bile dia da apply kt muke still nmpak cam bese2.. hurm.. 

sume dgr sini.. bila kite apply makeup mesti kite nk org tgur eh cantiknye awk mekap.. naturalnye awk makeup..kn? kn? tu senanye tujuan kite makeup.tipulaa kite xnk org tegur kite. hee..kantoi. sbb hakikatnye i pon mcam tu gak! haha!!.. bukanla semata nk org tgur n puji tp nk share jgk kt membe2 yg suke makeup ni pe yg mnyebabkan makeup kite nmpak cantik,berseri2, glowing.. walaupun mekap yg tipis. 

DO DONT yg pertama..

pastikan anda kenal pasti kulit anda..sama ada oil skin ker, dry skin mayb atau jgak both..means mix skin.. knapa nk kene pastikn?? sebabnye, bile kite beli stuff makeup kite xsalah pilih..terutama pada foundation..base yg pertama kite apply b4 bedak compact. untuk kulit berminyak carik foundation yg less oil.. contohnye, NATURACTOR, TV PAINT STICK KRYOLAN ATAU SUPRA .. elakkan pakai foundation jenis liquid. sgt xsesuai tuk oil skin. nnt kang cair abis makeup u kene matahari, nak2 skng musim kt msia ni sentiasa hotttt jer sampi cecah kepala pnasnye. huu.. berhati2 pilih foundation.

DO DONT yg kedua

jgnlaa pilih tone foundation atau compact powder yg xde kne mngena ngn tone kulit kite.. kite ni kulit hitam manis melepak..amik foundation yg 2 tone cerah dr kulit kite. mmg cannot go laaaa.. pliss JANGAN! nnt bukannye putih..kelam + bu kulit u nnt.. kesian taw, i nk u nmpak cantik..i nak u tawu gelap itu menawan u. lg2 cantik dr org kulit putih if u pndai pilih tone yg betol. 



ni contoh makeup tunang yg simple..xperlu sentuhan tebal pon.. ATTENTION! muke cust i ni ade masalah kuat berpeluh. mmg sgt bermasalah kalu berpeluh. why? sbbnye..bile da kuat nau berpeluh effectnye makeup xnak lekat..foundation kan berminyak dan muke kite berpeluh.. air dan minyak mne leh bergabung..xleh masuk..jd kne pastikan foundation kite betol2 less oil, dan i bg petua kt die.. "u malam b4 mjlis u, u tuam ais kat muka k, lme2 pon tak ape bia liang roma kulit u tertutup kit..jd kurang kit peluh kua".. alhamdulilah, xde kejadian mekap xlekat..die pon siap pm i ucap thanks n dia berpuas hati.. (kembang hati kite.hehe) 



yang ni before die makeup.. =) 

cara nk kenal tone.. 
cam i, suke pakai compact powder..tak yah pakai yg mahal.. pakai pixy jer..tahan lama.. yg penting klu apply pakai span tu..pastikan tekniknye dap dap dimuke supaya rata.. klu pki brush cm i suke pki brush aply cm bese tp pastikan RATAAA.. tu penting! 
kalu yg pakai pixy amik kod yellow beige atau tropical beige..tu tone yg sgt cantik.. sies xtipu.. bf i xpenah tegur makeup i tebal.. dulu die xsuke i makeup..bile i xmekap die lak yg tnye..bile u nak mekap ni?? nmpak x? haha..

foundation..
sape yg suke pakai naturactor i syorkan amik kod 151 tuk kulit2 melayu..kalu kulit gelap, amik tone 152.. dan cara apply DAP DAP.. jgn seret org jawa kate..tu yg mnyebabkan makeup pecah, bercapok mcm xmakeup pon ade..ok sume?? setakat ni faham???
any question?? 

DO DONT yg ketiga

eyeshadow.. eyeshadow bende yg paling mudah..eyeshadow berkait dengan warna. bile warna, kita kne pandai carik wana sesuai ngn mata kite supaya x keterlaluan dan sesuai dgn situasi jgk tempat. contoh2 wane eyeshadow tuk gi dating, office, outing, event casual, dinner dll


soft smokey eyes.. soft dark brown


pink grey


brown purple

soft pink smokey eyes

nice kan color ?  boleh try kt rumah..if tak jd try n try sampai jd.. practice makes perfect. setakat practice sekali dua jer..mmg jarang akan jd..sbb pengalaman i sendiri..i byk wt latihan di muke sendiri.. bile xjadi.. i sedih. tp i carik solution knp makeup i xjadi..jd practice tu perlu. bkn hanya tgk step makeup, bce tutorial hari2.tp latihan itu tak ada..kene buat waima makeup tuk diri sendiri.. =)

rasanye da panjang kot i membebel.. ni for basic step yg sume kne tawu espeacially yg giler makeup..foundation,compact powder, teknik aply, pemilihan tone..dan eyeshadow.

if ade sebarang keraguan or tak paham..tgglkan komen anda dibawah ataw email ke me.atiqah@ymail.com insya Allah soalan anda akan terjawab pada post yang akan datang.. see ya!

note* sebarang service makeup..boleh direct text/whatsapp ke 0132497855 - cik Qu

Tuesday, June 18, 2013

Adam Musoffa

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 11:51 PM 0 kumen ~kumen
alhamdulillah.. 
benda yang paling seronok dalam hidup bile bergelar mak cik.
rase mcm mimpi lak. hehe.

tq my dearest sister. hadiah tahun ni hadiah paling bermakna dengan kemunculan si kecil. bibit bahagia mula bertamu di hati. ( nmpk x ayat novel kelua ? ) paling obvios bile pandang muke mama.. haihhh.. cucu mama yg sulong taw! harus la hepy sampi sume nye mama nak buat.. lpas balik dari sekolah jer.. si kecil tulaa yg mama hadap dulu. nenek. nenek. =)

ADAM MUSOFFA. Beshar tak budak ini?? mau x besar..keluar dr perut jer da 3.99kg. ptt besor semacam jer perut kakak i tuh.. bersalin overdue. mmg tak ade tande nak bersalin,jd sememangnye risaulaa. kan. aigo. i pon neves k. bilalaa anak buah i ni nak jmpe anty die, kami menunggu dengan penuh kesabaran yg da tggl sejengkal.. 

tula org kate dugaan beranak sulong ni. mcm2 dugaan Allah bg kt kakak dan i tawu kakak i kuat tempuh sume tu. Allah je yang tawu perasaan kakak time tu.

sabtu 25 mei 2013

tghari tu cam besela i ada job wedding dan xdapat nak teman kakak pergi hospital sbb due die lewat seminggu. nasihat doc kalu da lewt xsakit jugak b4 sabtu tu. kire kne tahan wad n kne masuk ubat pakse beranak. hurm. terpikir jgk knpla nak dipaksa2 bby tu kuar, sbb mmg budak tu xnk kluar lg. kesian kt kakak jgk terpaksa menahan sakit seharian tuk miss v tuh buka smpi 10cm.. *fengsan

ahad 26 mei
ngeriiiiii !.. ahad tu i sempat jumpe diela. yg x bleh blah tuh, time2 sakit boleh plak minta roti nak mkn =_= . i dapat bertahan selama 15 minit kt wad tu jenguk die. tak leh laa u olls.nnt i nngis plak tgk keadaan die. better balik dan tggu dirumah.waima suami die ade tggu die kan.. itu adalh plg afdhal.

ahad 26 mei , 11 malam

ktorang kt umah ni dukla tggu berita dr husband kakak nk tawu keadaan kakak kn.. husband die telefon, ma, iba da masuk bilik bersalin..da buka 10cm. doa byk2 moga perjalnan bersalin tu Allah permudahkan.. tak lpas tu husband die cal ma, iba tak leh teran..da sdut ngn vakum pun baby xnk kluar.. 20 minit vakum..doc nak operate..
Allahhhhh... tawu x perasaan i cne time tu? risau yg teramat.. cume yg mampu bedoa,moga kakak n baby sama2 kuat.. tula.bile da tgk bnde2 cmni depan mate betapa besarnye pengorbanan ibu saat nk melahirkan.pertaruhkan nyawa. 50-50 jer. mgkin bila kakak da jd seorg ibu, die lbih mngerti,memahami knplaa mama abah selama ni sgtla risau dengan anak anak..bkn senang nk mendidik anak ni..bila da lalui bru tawu jerih pyhnye.. 

sambung sambung..

lpas kakak selamat bersalin. tak terucap ngn kata2..alhmdulilah syukur.. rasa x sabar nk jmpe kakak n baby Adam.. tp tak semudah tu.. di kejutkan lg dgn berita, Adam kene tahan ICU. ..................................................

sobs~ sobs~ sob~.. adam tak leh bernafas sendiri. kepala die yg divakum tu ade sikit darah beku, pastu terkna sawan sikit.. kecik2 lg Adam da kene cmtu.. hati sape x pilu.. hari2 tgk die kt dlm wad kaca..menitik air mata. plg xtahan bila mama da stat menangis. ='(

sume tu ujian sementara dari Allah tuk kami sekeluarga.. sabar ke x nk tempuh. kakak nmpak tenang wlupun dlm hati die kite xtawu kn. ibu u olls..ibuuuu..sape xrisau,cume xdilahirkan dgn riak dimuka.. tabik roller coaster kat kakak taw..!

nau..Adam da kt umah..kami pon bz memasing nk jage die.. hehe. i plak offer diri nk jd bibik Adam ni.. tp nk wt cne tanggungjawab i kt sekolah pun nk kne amik kire gak.. sampi nama i ni da WANTED! asik cuti jer.. =p

tak apela..asalkan adam sehat jer k sayang. bonda paling sayang adam! L.O.V.E

Wednesday, June 5, 2013

hakikatnye

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 2:48 PM 0 kumen ~kumen

Sebelum dan selepas. hakikatnye bile tak bermekap. itula ghupenye.edit pon tak mampu tutup wajah sebenar.haha. sebelum muka macam orang kampung baru nak up. lepas mekap cam retis-retis. kan kan kan.

inilah rupa owner blog Cik Qu D'touch. 

SELAMAT BERKENALANNNNNNN..

Sebarang tempahan makeup boleh text or whatsapp 0132497855 - call 0123857591 - cik Qu

Simple Makeup Ara Lee

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 12:32 PM 0 kumen ~kumen
salam satu malaysia.. 
how u olls today? i.allah semoga kesihatan dan kesejahteraan baik2 sahaja.. 

today i wanna share something bout makeup..Simple Makeup..pe yang dikatakan simple, natural tu sebenarnye bile kite berhias berdandan harusla tidak berlebih lebihan... hee..but nowadays, ramai lak yg pki makeup overshadow..tengah2ari bute ko tempeklaa eyeshadow smokey eyes katenye..haha terjemah plak i..

alkisah nye i mmg suke sgt2 mekap yg natural.. sbb nmpk muke lebih lembut dan ayu.. x menyeksakan mata laki kite bile pandang kite kan..dats y laa ramai lelaki x bpe suke org pompuan ni makeup, kang bile komen de yg terkecik ati plak..sbb laki2 kite kalu komenn tang makeup mmg laaa mulut cam insuran mati.. 

jd untuk harini, i nak share gmbar makeup simple n natural, tidak perlu ketebalan pun..sesuai nk pi opis,function,dating..intebiu pon boleh.. jom tgk..smbil2 i bg u olls cuci gmbr i akn jelaskan terperinci tentang makeup jenis seperti ini.. 


kenal tak sape ni?? sape tak kenal ARA LEE ni blogger terkenal dan model yg kian meletops and selalu plak menghiasi magazine2 juga tv.. bertuah i dapat mekapkan die..nak nak plak die ni sgtla peramah.. =)

oke.. kak ara request nak mekap yg x heavy which is..simple n cantikla..untuk pergi inteview kt tv3.. so, i rasa ini mekap simple yg terbaik n die amat berpuas ati.. i gunakan base supra, loose powder dan pixy yellow beige.. org kate supra ni hanya untuk mekap wedding2 jer.. sbb die tebal somemore die sgt oily dan xssuai untuk oily skin.. tp setelah i wt research kit..supra ni boleh guna tuk sume kulit, hanya perlu kluarkan minyak yg berlebihan dlm supra tu jer..senang! cara die nnt i trgkan di post yg akan dtg yer..i apply supra ni nipis2 jer kt muka kak ara..memandangkan skin die xde mslh n licin..jd senangla kerja i .. pastu, aply loose n bedak pixy..



itu tuk base..kite pegi tros bhgian mata..i gunakan wane gold n wt teknik soket..so xdela over sgt..xkn nk wt smokey plakkan..siang2 ni eyeshadow yg kite gunakan haruslah dr warna yang soft,wane2 tanah dan elakkan wane2 terang. 


lipstik kak ara i guna wane orange nude matte..skng ni pun xbpe suke sgt lipstik yg glossy ni..kalu matte wane die insya Allah akn tahan lama. kalu perhatikan bibir kak ara ni die cam ala2 xpakai lipstik.. i cube terapkan konsep natural..less is more.. kalu leh i suke carik lipstik yg ikut wane bibir..like pink pale..dust pink..orange..sebenarnye wane2 cmni akn menyerlahkn lg bentuk bibir dan pastikan matte..

tips tuk bibir tebal..elakkan pakai gloss dibibir lpas apply lipstik..yes..kite cam nk nmpk bibir kite tu cam sexy basahla kan..tp sebenarnye untuk bibir yg tebal ni elok lesskan gloss or xpyh pakai pon xper, sbb bibir kite akn nmpak cam terlalu besar n cam bengkak..hehe.. jd kne bewarelaa if nk pakai lipstik k.. 

i hope sedikit tips2 dari i berguna untuk u olls..selamat mencube.. kbaiiii..


* segala bentuk cadangan atau nak tawu tips tentang makeup DO AND DONTS..
boleh kemukakan comment dibawah or..emailkan di 
me.atiqah@ymail.com

seee ya!!!




Monday, June 3, 2013

CIK QU KEMBALI

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 5:27 PM 0 kumen ~kumen
haiiiiiiii.... im back!!!!
berkurun lama tinggalkan blog ni
malu bila customer tgk blog xde yg di update pun.. heee

insya Allah.. i akan gagahkan juga untuk spend time bersama post2 terkini..

byk sebenarnye nak cerita.. tp xtawu nak crite dari mana..
nak update pasal makeup, pasal life, pasal everything!

hope u guys maseh lagi tertunggu2 update dari i

tawu blog i skng da ber semut pon.. heuheuheu. =D

ok laa..actually xtawu nak tulis ape..blum ade idea..

bahan2 da dikeluarkan tp blum ade introduction.
wait ha.. 

got to gooooo... kbai!
 

CIK QU D'TOUCH Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting