:: mumu** ::

Friday, July 5, 2013

WEDDING FARHANAH SUHAIMI

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 12:48 AM 0 kumen ~kumen
hi! back again after 3 times ulang alik dari toilet.. ceri beri ok. i xtawulaa pe sensitip sgt pewut ni..  mungkin proses buang lemak2 degil kt bdan ni sementelah berat pon makin naik dadak neh.. ah stress. 

sambung citer day 2 job kawen lak kt port klng, taman raja uda.. client i ni penah dah amik khidmat makeup i time tunang last 4 month ago. dia puas ati dengan makeup i yang  i mmg xgalakkan makeup heavy2 ni.. jd, dia pon amik i pakej sume nikah, resepsi dan bertandang..

memandangkan nikah n resepsi pada hari yg sama, i pon kne berkemah jp kt umah die until petang.. tp best sbb dorg wt 2 kali resepsi..yg resepsi pertama walking under sword..err betol ker?? hahaha! bedal la labuuu.. berjalan bawah pedangla..bergaya okek!.. husband die org kastam mmg ptutlaa..nnt husband to be i lak orang maintanance..jd nnt sanding jalan bawah letrik..hah! kerlassss sgt.. hehe

nama client i ni farhanah suhaimi.. sgtla peramah. da cam kakak sendiri lak..hehe..i ni kalu dgn customer mmg cmtu, baru je jmpe tp bckap cam org da knal lme.. heuheuheu.. jom tgk gmbo die nikah.. i bg sentuhan sweet2 gitu.. tibe2 dalam pala otak xnak letak shading pipi, nk nampak effect makeup bersih.. sgt menjadi..! yes!





resepsi part satu . yang i cakap bawah pedang tuh.. alhamdulilah mekap maseh maintain..i cume tukar kaler lipstik sahaja.. 


sekali tgk cam ayu raudah plak kak hana ni.. sis! u sooooooo stunning laa.. sape la tuh makeupkan kan.. ehem2..heee.. 

next! resepsi kedua.. oh ya! kedua2 baju resepsi ni datangnye dari butik zamrimatouch..sila carik beliau di fb yah! bju2nye sgt2 cantik dan mekap dri beliau pon sume gojes2! =)

maseh lg mekap yg same xtukr wane bibir sbb bju n bibir nmpak matching..so i keep stay de makeup.. 


nak tgk yg bertandang punye x??



time bertandang bajunye same sbb kt blah laki wt kawad pedang jgk..
jd, nothing to spesel nk tunjuk..sme jgk.. tp time ni mnyempatkan diri tuk snap berduaan ngn mempelai..anw congratulation sis! luv u <3 i="">

*sebarang tempahan makeup boleh pm/text/whatsapp ke 0132497855 dan sebarang bentuk pertanyaan pasal makeup atau cadangan boleh emel ke me.atiqah@ymail.com

Thursday, July 4, 2013

JOB'S FRIDAY

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 10:41 PM 3 kumen ~kumen
assalamualaikum. =)

Dalam keadaan cuaca kejap2 elok tak elok ni. dengan kesihatan yang kurang memuaskan, Allah maseh lg bg kesempatan pd i tuk tros menikmati kehidupan yg selesa, walaupun kerja separuh mati, no rest, not enaf nap, ( ouh.. bukan merungut k..meluah jer) everytime nk pi keje mata xnak bukak sbb tawu time baru kul 5.30.. urhh.. terpkse tipu diri sendiri yg tempat keje itu sgtla dekat 10 minit pun da sampai.. untuk memujuk hati supaya bgun lambat kit.. hehe.. hakikatnye. uolls mesti leh agak jarak dr shah alam - kajang hmpir 1 jam perjalanan, blum tmbah jem lg.. tppppp... Allah sentiasa bg rezeki bukan? tnpa sedar rezeki yg Dia bg lebih dari ckup..cume kite ni yg tak sdor2 diri ag..PEMALAS! jd u cik nurul atiqah mustafa a.k.a cik Qu bangunlaaaa dari tidurmuuuu..! bangkitt!!! 

ok guys... jom stat cite.. ni cite minggu lepas punye j0b.. aiyo, sangat letih sampi mengigil lutut ni.. first job kt shah alam di studio dak teropong.. time ni sgt xsehat ntah knp..sbb pg tu i ok jer, gelak2, sembang2.. lpas je mkn kek n breakfast nasi lemak tros muntah2. myb angin la kot.. =_=

ni shoot kat studio dak teropong kat shah alam seksyen 15.. gmbr2 die shoot mmg superb! n suke tgk die wat keje .. kalu minat nk die snap2 u olls boleh laa tgk page die kat sini.. STUDIO DAK TEROPONG



MAKEUP BY - CIK QU
PHOTOGH BY- DAK TEROPONG
WARDROBE BY - KNITTY.MY / HERA HELMI


yang ni pic dari hp sendiri.. kualiti xbpe bgusla kit.. redo jela ea.. =)

 tema makeup : barbie doll

si comel lotte cam anak patung ni.. newbie model. adik ipar pade hera helmi tu..die pun nak makeup barbie doll tuk shoot comcard.. bile i up gambo ni kat fb..ramai lak yg menanya die..sbb die comel cam doll ! kan?

after siap mekap kt situ.. i rush plak mekap kt seksyen 16. semput olls.. naik tangga lg.. urghhh!! mlm tu kire 6 tingkat i naik.. acanelaa tak gigil pale lutut ni haaa..ngan i bru pas muntah2, mkn pape..nsib xflat jer.. huhu.

yang ni studio die nama FOTOCANTIK.. JOM layanz gambo yg ado yo..tak banyak pon..


tema - arabian makeup
makeup by - cik Qu
photog - aiman hakim dan cik Qu (gmbo yg bwh tu)
studio - fotocantik


alhamdulilah..selesai sudah.. pling best waktu da sampi umah tu.. photog and client bg pm kt fb ..dorg sangat berpuas hati.. yayyy!! tq uollss yg support kerjaya i ni.. yg hargai kesenian makeup i.. insya Allah i wt yg semampunye tuk customer2 dan insya Allah anda akan berpuas ati jugak berbaloi - baloi.. tq tq tq!

muke flat abish.. blakang sakit sume sakit.. time da kul 2.10 pagi.. nak bgun job pagi tu kul 5.30.. ape2pun kene kuat!! yahhh!!! 


*sebarang tempahan makeup boleh tglkan komen/ pi kt fb klik add fren then bg pm ea/ directly text/whatsapp 0132497855 - cik Qu 
 

CIK QU D'TOUCH Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting