:: mumu** ::

Wednesday, June 5, 2013

Simple Makeup Ara Lee

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 12:32 PM
salam satu malaysia.. 
how u olls today? i.allah semoga kesihatan dan kesejahteraan baik2 sahaja.. 

today i wanna share something bout makeup..Simple Makeup..pe yang dikatakan simple, natural tu sebenarnye bile kite berhias berdandan harusla tidak berlebih lebihan... hee..but nowadays, ramai lak yg pki makeup overshadow..tengah2ari bute ko tempeklaa eyeshadow smokey eyes katenye..haha terjemah plak i..

alkisah nye i mmg suke sgt2 mekap yg natural.. sbb nmpk muke lebih lembut dan ayu.. x menyeksakan mata laki kite bile pandang kite kan..dats y laa ramai lelaki x bpe suke org pompuan ni makeup, kang bile komen de yg terkecik ati plak..sbb laki2 kite kalu komenn tang makeup mmg laaa mulut cam insuran mati.. 

jd untuk harini, i nak share gmbar makeup simple n natural, tidak perlu ketebalan pun..sesuai nk pi opis,function,dating..intebiu pon boleh.. jom tgk..smbil2 i bg u olls cuci gmbr i akn jelaskan terperinci tentang makeup jenis seperti ini.. 


kenal tak sape ni?? sape tak kenal ARA LEE ni blogger terkenal dan model yg kian meletops and selalu plak menghiasi magazine2 juga tv.. bertuah i dapat mekapkan die..nak nak plak die ni sgtla peramah.. =)

oke.. kak ara request nak mekap yg x heavy which is..simple n cantikla..untuk pergi inteview kt tv3.. so, i rasa ini mekap simple yg terbaik n die amat berpuas ati.. i gunakan base supra, loose powder dan pixy yellow beige.. org kate supra ni hanya untuk mekap wedding2 jer.. sbb die tebal somemore die sgt oily dan xssuai untuk oily skin.. tp setelah i wt research kit..supra ni boleh guna tuk sume kulit, hanya perlu kluarkan minyak yg berlebihan dlm supra tu jer..senang! cara die nnt i trgkan di post yg akan dtg yer..i apply supra ni nipis2 jer kt muka kak ara..memandangkan skin die xde mslh n licin..jd senangla kerja i .. pastu, aply loose n bedak pixy..



itu tuk base..kite pegi tros bhgian mata..i gunakan wane gold n wt teknik soket..so xdela over sgt..xkn nk wt smokey plakkan..siang2 ni eyeshadow yg kite gunakan haruslah dr warna yang soft,wane2 tanah dan elakkan wane2 terang. 


lipstik kak ara i guna wane orange nude matte..skng ni pun xbpe suke sgt lipstik yg glossy ni..kalu matte wane die insya Allah akn tahan lama. kalu perhatikan bibir kak ara ni die cam ala2 xpakai lipstik.. i cube terapkan konsep natural..less is more.. kalu leh i suke carik lipstik yg ikut wane bibir..like pink pale..dust pink..orange..sebenarnye wane2 cmni akn menyerlahkn lg bentuk bibir dan pastikan matte..

tips tuk bibir tebal..elakkan pakai gloss dibibir lpas apply lipstik..yes..kite cam nk nmpk bibir kite tu cam sexy basahla kan..tp sebenarnye untuk bibir yg tebal ni elok lesskan gloss or xpyh pakai pon xper, sbb bibir kite akn nmpak cam terlalu besar n cam bengkak..hehe.. jd kne bewarelaa if nk pakai lipstik k.. 

i hope sedikit tips2 dari i berguna untuk u olls..selamat mencube.. kbaiiii..


* segala bentuk cadangan atau nak tawu tips tentang makeup DO AND DONTS..
boleh kemukakan comment dibawah or..emailkan di 
me.atiqah@ymail.com

seee ya!!!




0 kumen ~kumen:

Post a Comment

 

CIK QU D'TOUCH Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting