:: mumu** ::

Tuesday, June 18, 2013

Adam Musoffa

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 11:51 PM
alhamdulillah.. 
benda yang paling seronok dalam hidup bile bergelar mak cik.
rase mcm mimpi lak. hehe.

tq my dearest sister. hadiah tahun ni hadiah paling bermakna dengan kemunculan si kecil. bibit bahagia mula bertamu di hati. ( nmpk x ayat novel kelua ? ) paling obvios bile pandang muke mama.. haihhh.. cucu mama yg sulong taw! harus la hepy sampi sume nye mama nak buat.. lpas balik dari sekolah jer.. si kecil tulaa yg mama hadap dulu. nenek. nenek. =)

ADAM MUSOFFA. Beshar tak budak ini?? mau x besar..keluar dr perut jer da 3.99kg. ptt besor semacam jer perut kakak i tuh.. bersalin overdue. mmg tak ade tande nak bersalin,jd sememangnye risaulaa. kan. aigo. i pon neves k. bilalaa anak buah i ni nak jmpe anty die, kami menunggu dengan penuh kesabaran yg da tggl sejengkal.. 

tula org kate dugaan beranak sulong ni. mcm2 dugaan Allah bg kt kakak dan i tawu kakak i kuat tempuh sume tu. Allah je yang tawu perasaan kakak time tu.

sabtu 25 mei 2013

tghari tu cam besela i ada job wedding dan xdapat nak teman kakak pergi hospital sbb due die lewat seminggu. nasihat doc kalu da lewt xsakit jugak b4 sabtu tu. kire kne tahan wad n kne masuk ubat pakse beranak. hurm. terpikir jgk knpla nak dipaksa2 bby tu kuar, sbb mmg budak tu xnk kluar lg. kesian kt kakak jgk terpaksa menahan sakit seharian tuk miss v tuh buka smpi 10cm.. *fengsan

ahad 26 mei
ngeriiiiii !.. ahad tu i sempat jumpe diela. yg x bleh blah tuh, time2 sakit boleh plak minta roti nak mkn =_= . i dapat bertahan selama 15 minit kt wad tu jenguk die. tak leh laa u olls.nnt i nngis plak tgk keadaan die. better balik dan tggu dirumah.waima suami die ade tggu die kan.. itu adalh plg afdhal.

ahad 26 mei , 11 malam

ktorang kt umah ni dukla tggu berita dr husband kakak nk tawu keadaan kakak kn.. husband die telefon, ma, iba da masuk bilik bersalin..da buka 10cm. doa byk2 moga perjalnan bersalin tu Allah permudahkan.. tak lpas tu husband die cal ma, iba tak leh teran..da sdut ngn vakum pun baby xnk kluar.. 20 minit vakum..doc nak operate..
Allahhhhh... tawu x perasaan i cne time tu? risau yg teramat.. cume yg mampu bedoa,moga kakak n baby sama2 kuat.. tula.bile da tgk bnde2 cmni depan mate betapa besarnye pengorbanan ibu saat nk melahirkan.pertaruhkan nyawa. 50-50 jer. mgkin bila kakak da jd seorg ibu, die lbih mngerti,memahami knplaa mama abah selama ni sgtla risau dengan anak anak..bkn senang nk mendidik anak ni..bila da lalui bru tawu jerih pyhnye.. 

sambung sambung..

lpas kakak selamat bersalin. tak terucap ngn kata2..alhmdulilah syukur.. rasa x sabar nk jmpe kakak n baby Adam.. tp tak semudah tu.. di kejutkan lg dgn berita, Adam kene tahan ICU. ..................................................

sobs~ sobs~ sob~.. adam tak leh bernafas sendiri. kepala die yg divakum tu ade sikit darah beku, pastu terkna sawan sikit.. kecik2 lg Adam da kene cmtu.. hati sape x pilu.. hari2 tgk die kt dlm wad kaca..menitik air mata. plg xtahan bila mama da stat menangis. ='(

sume tu ujian sementara dari Allah tuk kami sekeluarga.. sabar ke x nk tempuh. kakak nmpak tenang wlupun dlm hati die kite xtawu kn. ibu u olls..ibuuuu..sape xrisau,cume xdilahirkan dgn riak dimuka.. tabik roller coaster kat kakak taw..!

nau..Adam da kt umah..kami pon bz memasing nk jage die.. hehe. i plak offer diri nk jd bibik Adam ni.. tp nk wt cne tanggungjawab i kt sekolah pun nk kne amik kire gak.. sampi nama i ni da WANTED! asik cuti jer.. =p

tak apela..asalkan adam sehat jer k sayang. bonda paling sayang adam! L.O.V.E

0 kumen ~kumen:

Post a Comment

 

CIK QU D'TOUCH Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting