:: mumu** ::

Friday, November 26, 2010

DDR dapat maki

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 3:10 PM
dr r0zmey atau panggilan manje ddr??

lgi2 cite pasal dye.. belek paper mke dye.. xbelek pon dye de.. kaye tol dye an? tiap2 ari tampal muke kt paper, duduk kt kusi cam bermegah2 plak.. cehh! aq pon leh.. kat fb lani meriahla memperkata, memperhina juga memperkeji keatas makhluk tuhan neh.. lepas filem terbesar beliau xdpat sambutan.. filem ape tuh? 2 alam ea??? da kne caci maki trok pun.. femes juge dye neh.. femes laa.. dengan kutukan org2 sekeliling juge club kipas dye.. simpati r aqu walaupun aq mmg xsapot.. hee!

disini, aku bukan de hak untuk berkate2, tp bile da ramai lak yg buka mulut, menghabiskan idea tuk mengutuk mamat ddr neh.. aq pun mai join sekakila gamaknye.. tp bukanla dalam bentuk kata kata keji. myb, disini de hikmahnye knp mamat ddr punye filem tuh xdapat sambutan. aku mmg la x tgk, n xberminat nk tgk filem2 melayu di pawagam ye, kecuali ritu je teringin plak nk tgk cite antu SANTAU bersama besties. hehe =p 

cume de satu pertanyaan, kite nk ceburkan diri dalam dunia perfileman neh, lg2 ddr bersaing dengan ramai pr0ducer producer terkenal tanah air yg da otai dalm dunia seni neh.. cukup ke dengan satu pertubuhan syarikat yg bermodalkan produk jusmate yg aqu bru je selak google td.. bru ditubuhkan pde tahun 2006.. n 2010 da de filem nk ditayangkan.. cam agak drastik selepas je jusmate tuh meletus .. ddr pon amik lgkah paling bijak tuk wt stu filem yg ddr sendiri pk de tuah tuk mendapat pulangan n sambutan berjuta juta juta ringgit...n now filem tu tr0s lingkup???  dA ckup sgt ke ilmu perfileman dr rozmey neh?? latar belakng yg xde kne mngena dgn dunia artis?? hanya seorang dr yg hasilkan ubat kurus leh wat filem berjuta2 ringgit??  hebat ... 


baideway r kan.. 
td de clic2 blog mr k.. n for sure dye pon xketinggalan dalam misi ini.. n aqu tertarik n i tercurik plak serta terkopipaste menatang neh.. ( sowi mr k.) =p


check it 0ut !




~ ayat siti kelembai neh, mmg dasat.. puji dalam diam tersirat pengkejian.. menusok jntung mati ddr neh.. hahaha.. makan dalam! =p


~ adeh... no komen.


berpijakla dibumi yg nyata.. keangkuhan n kesombongan tu pulangannya kutukan dan kritikan.. n kite sebagai sesama islam.. jgnla mencemarkan mulut, mengotorkan lidah dengan celaan celaan yg melampau.. kan menzalimi nmenye.. memaafkan tukan sebahagian dripada iman kite.. bg yg bersalah, akui kesilapan kerna melibatakan ratusan org.. berpadala tuk setiap niat yg kite kerjakan..watla sesuatu pekerjaan itu yg mana Allah sendiri menyuruh.. " niatkan setiap pekerjaan yg kamu lakukan dengan niat kerna ALLAH, nescaya kerjaan kamu beroleh kejayaan juga berkat".. 



footnot~ ini dijadikan iktibar.. lumrah manusia, bila berjaya tidak reti tuk menunduk.. maka berlebih lebih la kesombongannya..
 





1 kumen ~kumen:

Mr.W33ers said...

waa.baru tau DDr kena pulau
nice info~

Post a Comment

 

CIK QU D'TOUCH Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting