:: mumu** ::

Wednesday, November 3, 2010

caNtEk perEmpuaN itU

extractEd bai cik Qu D'touch sEkitar 1:00 PM
Kecantikan adalah anugerah..setiap orang punya kecantikan diri yang tersendiri..namun,kecantikan yang sbnr, hanya bisa dinilai dari sekeping hati yang suci..yang melihat kecantikan bukan dengan mata..tapi..dengan hati..



YAP! sangat2 setuju.. knp aku nak k0ngsi isu cntek neh? dats 0nlY fr0m a guy yg sesuke hati mmberi meaning true 0f de beautiness yg dia judge melalui dari gambar yg telah diedit..disini, bukan sesi kut0k or mengaibkan ses0rang, tp sekadar bagi rEnungan pde dye dan perbetulkan tanggapan dye pde wanita yg die rsekan tiade nilai2 kecantikan...

dear kamoo~ kalau kamu rse seorang perempuan itu cantik, lihatlah sungguh2 dengan mate hati kamoo dan bukan dengan mate nafsu.. kalau kamoo rse kecantikan perempuan itu terletak pade sekeping gambar tak bermakna kamoo mampu menilai sebenar dirinya..

dear kamoo~ kalau kamoo se0rang lelaki, layakkah kamoo berganding dengan seorang perempuan yG CANTIK BUDI PEKERTI.. yG CANTIK BUDI BAHSA, yg CANTIK TUTUR KATANYA.. walhal baru sebentar kamoo mengatakan dia tidak memiliki kecantikan asli.. kerna kamoo menilai dia dari luarannya.. layakkah kamoo?? kamoo belum mampu menilai diri sebenar dirinya..

dear kamoo~ lelaki suka pade kecantikan.. begitu juga kamoo. kamoo mengidamkan seorang yg cantik rupa parasnya kerna kamoo menilai cantik parasnya maka cantik juga dalamannya.. bukankah kamoo lelaki septutnya menginginkan seorang perempuan yG akan bakal menjadi isteri kamoo yg cantik hatinya.. yg cantik pegangannya,, yG cantik agamanya, yg cantik perwatakannya.. yg cantik tingkah lakunya?? kerna itu adalah sebenar2 kecantikan perempuan yg menjadi rebutan kaum adam.. tp tidak kamoo.. tiggi nilaian kamoo belum mampu mengecapi kecantikan dia..

jd.. dear kamoo ~ kesimpulannya.. kamoo belum temui kecantikan hati kamoo, kerna bila kamoo temui kamoo akan rasa nikmatnya, kamoo akan menghargainya.. kerna kecantikan itu satu anugerah Allah paling besar,.. ingatlaa, kamoo menilai kecantikan sesorang bermakna kamoo menilai ciptaan Allah.. LAYAKKAH KAMOO?? jgn sesekali meyamakan kecantikan atau keindahan seseoranG dengan peribadinya.. kerna ia bukan ukuran yG di cari..biarlah bur0k mane seseorang itu.. tp indah nilaian di mate Allah yG kita damba.. 


p/s ~ aqu bukan seorang yg eg0is tidak menerima keburukan dan kebaikan diri sendiri.. tp setiap teguran yg baik akan aku semat.. cuma berpadalaa bila menilai kerna kita sendiri pun ade salah silapnye.. bersyukur dengan keistimewaan yg Allah bagi.. bukan hak aqu tuk merubah ciptaanNYA.... 

1 kumen ~kumen:

Anonymous said...

ui!!
sis..cm de sejarah itam nan seseorang je..tapi pe yg sis ckp tu ad btulnyer..gypon bab2 cantik2 ni sy x memilih sngt..bkn mksud adeq law org tu slekeh n x snono pon ad suke..bab arwah ayh adeq ckp..biar sdp mmndg di mata dn manis di hati owgnyer..cewah!!!

from,
rashid

Post a Comment

 

CIK QU D'TOUCH Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting